Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

31. 05. 2016. 12:43 >> 12:26

PORASLI I PRIHODI

ŽPCG: Više putnika u lokalnom saobraćaju

Željeznički prevoz (ŽPCG) je u lokalnom prevozu u prvom kvartalu zabilježio rast u najvećem broju parametara u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije.

„Broj prevezenih putnika u periodu od januara do kraja marta iznosio je 249,33 hiljade, što je deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period“, navodi se u saopštenju ŽPCG.

Realizovani prihodi su porasli deset odsto, dok su pripadajući prihodi veći devet odsto u odnosu na uporedni period.

„Prosječno kašnjenje vozova u lokalnom prevozu za prvi kvartal veće je za 4,5 minuta, u čemu je, na primjer, za mart ŽPCG doprinio sa 11 odsto, dok je Željeznička infrastruktura (ŽICG) uzročnik za 77 odsto“, dodali su iz ŽPCG.

Iz ŽPCG su kazali da u prvom kvartalu u međunarodnom prevozu pokazatelji uglavnom bilježe povećanje vrijednosti u odnosu na uporedni period.

„Broj prevezenih putnika i realizovani putnički kilometri veći su 69 odsto, dok su realizovani prilivi porasli 50 odsto u odnosu na prvi prošlogodišnji kvartal. Prosječno zakašnjenje vozova u prvom kvartalu smanjeno je sedam odsto“, navodi se u saopštenju.

Iz ŽPCG su saopštili da je u martu došlo do smanjenja prihoda po osnovu prodaje voznih karata zbog pojave klizišta između stanica Kosjerić i Ražana na teritoriji Srbije, usljed čega je otkazano 15 vozova u međunarodnom saobraćaju.

„To je uzrokovalo angažovanje autobuskog prevoza putnika između tih stanica kod dnevnog voza, dok noćni saobraća pomoćnim prevoznim putem, što zahtijeva pet do šest sati kašnjenja. Prekid saobraćaja na naznačenom dijelu pruge trajao je više od mjesec“, rekli su iz ŽPCG.

Iz kompanije su kazali da su sve sprovedene aktivnosti menadžmenta u prvom tromjesječju bile usmjerene na cjelokupno poboljšanje poslovanja, a odnose se na smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније