Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

14. 05. 2016. 23:15 >> 22:57

SA LITVANCIMA

Počeli pregovori za veliki dok

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela počela je pregovore o prodaji velikog doka sa pripadajućom opremom sa drugorangiranom litvanskom kompanijom AB Vakaru laivu gamykla, koja je za kupovinu velikog doka dostavila ponudu od 11 miliona eura.

Predsjednik Sindikata preduzeća, Mladen Krivokapić rekao je da je prvorangirana na tenderu za kupovinu doka, estonska kompanija Baltic art odustala od kupovine početkom mjeseca.

"Litvanci sada imaju rok od 30 dana da se odluče da li kupuju ili ne, a nakon toga pregovori će se obaviti sa narednom rangiranom kompanijom, i tako redom", kazao je Krivokapić za Radio Jadran.

Trećerangirana na tenderu za kupovinu velikog doka bila je turska kompanija, brodogradilište Hat – San, koja je ponudila 9,1 milion eura.

Krivokapić je naveo da su radnici ovih dana minimalno angažovani na dva broda – italijanskoj barži i Školskom brodu Jadran, ali im stiže redovno minimalac u visini od 193 eura. Uprkos stečaju u firmi, ranije je bilo više interesovanja kompanija za remont u Brodogradilištu.

"Sada je sve to status quo, dok se ne vidi šta će biti sa prodajom velikog doka", dodao je Krivokapić.

MIS Maritime limited corporation ponudila je oko 8,56 miliona EUR i turska firma Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm sa 8,38 miliona eura za veliki dok. Obje ponude sadrže oglasom tražene podatke ponuđača i dokaze o uplati depozita.

Direktor i vlasnik Azalea Martitime iz Bijele, Nenad Lazović, ponudio je za kupovinu poslovnog prostora u upravnoj zgradi Brodogradilišta, površine 480 metara kvadratnih, 453,61 hiljadu eura. Lazović je uz ponudu dostavio oglasom tražena dokumenta i dokaz o uplaćenom depozitu.

Dio imovine preduzeća prodavao se po ukupnoj početnoj cijeni od oko 19,71 milion eura. Procijenjena vrijednost imovine, kako se navodi u oglasu, srazmjerno je umanjena u odnosu na prethodni oglas 25 odsto i istovremeno je najniža početna cijena, ispod koje ponude neće biti razmatrane.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona EUR. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније