Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 02. 2013. 19:25   >>  19:27

MINISTARSTVO TURIZMA

Kategorizacija ugostiteljskih objekata

Tokom ove godine velikom broju ugostiteljskih objeka – hotela, ističe rješenje o kategorizaciji pa je Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo da se pblagovremeno predaju zahtjevi.

 

 U cilju pripreme turističke sezone, pozivamo privredna društva, pravna lica i preduzetnike kojima rješenje o odobrenju za rad izdaje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da blagovremeno predaju zahtjev za kategorizaciju ili rekategorizaciju,stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

 

Na sajtu se nalazi  Zakon o turizmu koji uređuje uslove i način obavljanja turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i Pravilnik o vrstama, minimalno tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, koji propisuje vrste ugostiteljskih objekata, minimalno tehničke uslove za pojedinu vrstu i kategoriju, elemente i kriterijume za kategorizaciju, način kategorizacije ugostiteljskih objekata, kao i vrste standarda i postupak njihovog dodjeljivanja.

Takođe, na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma nalaze se: Zahtjev za kategorizaciju (rekategorizaciju), Zahtjev za nacionalne restorane i Check liste, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније