Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 04. 2016. 08:24   >>  08:08 2

HILJADU PLUS

Stiglo 610 prijava

U skladu sa javnim pozivom za građane za učešće u projektu 1000+, do juče je u sedam banaka u devet crnogorskih gradova predato 610 aplikacija građana, saopštila je Pobjedi sekretarka Projektnog odbora Jelena Paović.

 

Ona navodi da su građani 124 aplikacije predali Crnogorskoj komercijalnoj banci, 55 Erste banci, tri Komercijalnoj banci Budva, 32 Lovćen banci, 158 NLB banci, 38 Prvoj banci Crne Gore, dok je najviše aplikacija bilo u Sosijete ženeralu i to 200.

Kako su saopštili iz Ministarstva turizma i održivog razvoja, konstatovano je da se procedura prijavljivanja građana odvija nesmetano, transparentno i efikasno i da su i građani i bankarski službenici blagovremeno realizovali pripreme za proces apliciranja.

“Javni poziv za građane će trajati do 21. aprila, a aplikacije se predaju od ponedjeljka do petka od 8 sati i 30 minuta do 15 sati u filijalama banaka koje učestvuju u projektu”, kazali su iz Ministarstva.

Dugoročni hipotekarni kredit u projektu 1000+ odobrava se na period od 20 godina, uz fiksnu kamatnu stopu 3,99 odsto i učešće od pet procenata.

Nezavisno od definisanih ciljnih grupa, među kojima je 40 odsto zaposlenih u javnoj upravi, 30 odsto su mladi bračni parovi do 35 godina starosti I 30 procenata ostali. Prioritetne ciljne grupe su samohrani roditelji i staratelji, lica sa invaliditetom, odnosno porodice čiji je član lice sa invaliditetom, porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније