Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

18. 03. 2016. 17:55 >> 17:43

SOCIETE GENERALE

Kamata 3,99, grejs period do godinu

Societe Generale banka Montenegro potpisala je danas sa ministarstvima finansija i održivog razvoja i turizma sporazum o učešću u projektu Hiljadu plus stanova, u kojem, kako su naveli njeni predstavnici, ima ponudu više. Iz banke su kazali da će svi koji ispune uslove konkursa imati mogućnost da kupe stan po nominalnoj kamatnoj stopi od 3,99 odsto godišnje, za kredit sa rokom otplate do 20 godina, jednokratnom naknadom od 0,4 odsto i opciono grejs periodom do 12 mjeseci i životnim osiguranjem, ukoliko zahjev za kredit ne prelazi 50 hiljada eura.

„Pored osnovne ponude koja važi u okviru projekta Hiljadu plus stanova, Societe Generale banka nudi dodatna rješenja za sve koji ispune uslove konkursa“, navodi se u saopštenju. 

Iz banke su objasnili da za one građane koji žele da kupe stan iz projekta koji prevazilazi cijenu planiranog budžeta, nude još jedan stambeni kredit, kojim će, po istim uslovima, moći da podmire razliku u cijeni predviđenoj projektom, koja iznosi do 1,09 hiljada eura po metru kvadratnom i cijene koja prelazi taj iznos, do predviđenih 1,2 hiljade eura.

„Takođe, banka nudi i rješenje za pokriće dodatnih troškova i potreba klijenta kroz keš kredit '5000+', po atraktivnoj kamatnoj stopi i rokom otplate do osam godina, bez naknade za odobrenje i iznosima do pet hiljada eura“, dodaje se u saopštenju.

Iz banke su naveli primjer stambenog kredita od 40 hiljada eura, sa rokom otplate od 240 mjeseci, uz nominalnu godišnju kamatnu stopu 3,99 odsto i efektivnu 4,04 odsto, gdje mjesečni anuitet iznosi 240,69 eura.

„Administrativna naknada je 160 eura, dok je ukupna kamata oko 14,77 hiljada eura, ukupni troškovi 14,94 hiljade eura, a ukupan iznos koji klijent treba da vrati je 54,94 hiljade eura“, rekli su iz banke.

Primarni cilj Societe Generale banke Montenegro je, prema riječima njenih predstavnika, da učešćem u tom projektu kvalitetno odgovori na zahtjeve i potrebe građana Crne Gore.

Vlada je danas raspisala javni poziv za građane za učešće u projektu rješavanja njihovih stambenih potreba po povoljnim uslovima, Hiljadu plus, a zahtjeve komercijalnim bankama će moći da predaju od ponedjeljka.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније