Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Portal Analitika ]

18. 02. 2016. 12:17 >> 12:14
1

MINISTARSTVO OBJAVILO

Za "1000 +" potrebno 13 dokumenata

Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo je spisak 13 dokumenata neophodnih za učešće u projektu „Hiljadu plus“.

 

Najprije, potrebno je popuniti zahtjev za dodjelu dugoročnog hipotekarnog kredita, koja je objavljen na sajtu, i dostupan u filijalama banaka koje učestvuju u projektu.

Potom uvjerenje o prebivalištu u mjestu rješavanja stambene potrebe za podnosioca zahtjeva i svakog člana porodičnog domaćinstva.

Učesnik mora obezbijediti ovjerenu kopija biometrijske lične karte za podnosioca zahtjeva i punoljetne članove porodičnog domaćinstva ili uvjerenje o crnogorskom državljanstvu za podnosioca zahtjeva ili članove porodičnog domaćinstva koji posjeduju stare isprave.

Četvrti dokument je Izvod iz matične knjige rođenih za maloljetne članove domaćinstva. Potrebni su i Izvod iz matične knjige vjenčanih za bračne parove, potom za podnosioca zahtjeva i sve odrasle članove porodičnog domaćinstva, potvrda o zaposlenju izdata od strane poslodavca sa navedenim primanjima za vremenski period od prethodna tri mjeseca. Ovjerena izjava podnosioca zahtjeva da nema u posjedu stambenu jedinicu na teritoriji Crne Gore ili nema u susvojini više od jedne trećine ukupne površine stambenog objekta u Crnoj Gori, u poslednje tri godine od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu kredita. Ovjerenu saglasnost podnosioca zahtjeva za obradu ličnih podataka u projektu 1000+ radi pribavljanja podataka od Uprave za nekretnine Crne Gore.

Potrebna je  i ovjerena izjava svakog člana porodičnog domaćinstva da nema u posjedu stambenu jedinicu na teritoriji Crne Gore ili nema u susvojini više od jedne trećine ukupne površine stambenog objekta u Crnoj Gori, u poslednje tri godine od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu kredita u poslednje tri godine.

Nadalje, potrebno je pribaviti i ovjerenu saglasnost za obradu ličnih podataka u projektu 1000+ za svakog člana porodičnog domaćinstva radi pribavljanja podataka od Uprave za nekretnine Crne Gore. Izjavu o kućnoj zajednici i broju članova porodičnog domaćinstva.

Za zaposlene u javnom sektoru, potvrdu izdatu od poslodavca da zaposleni nije riješio stambenu potrebu u skladu sa propisom Vlade, odnosno nadležnog organa lokalne samouprave do dana pokretanja postupka dodjele kreditnih sredstava. Takođe, za zaposlene u javnom sektoru ovjerenu Izjavu zaposlenog da nije rješavao stambenu potrebu u skladu sa propisom Vlade, odnosno nadležnog organa lokalne samouprave.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније