Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

18. 02. 2016. 15:01 >> 15:10

ODLOŽENA SJEDNICA ODBORA

O DKP-u naredne sedmice

Sjednica skupštinskog Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje Duvanskog kombinata (DKP) u stečaju odložena je za srijedu, zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik Anketnog odbora, Aleksandar Damjanović, kazao je da je sjednici zakazanoj za danas, na čijem je dnevnom redu bilo utvrđivanje Predloga izvještaja Anketnog odbora, prisustvovalo šest od 12 članova.

„Nemamo kvorum za rad i punovažno odlučivanje. S obzirom na to, ovu sjednicu ćemo održati u srijedu, kada je predviđeno održavanje plenuma, odnosno izjašnjavanje o zakonima koji su na dnevnom redu sjednice Skupštine“, rekao je Damjanović, koji je i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP).

On je naveo da je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Izet Bralić uredno najavio odsustvo, dok nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović ne učestuje u radu do momenta odlučivanja o političkom dijalogu.

„Takođe dvoje kolega, poslanici Demokratskog fronta (DF), Koča Pavlović i Vladislav Bojović od treće sjednice Anketnog odbora iz političkih razloga ne učestvuju u radu Skupštine“, dodao je Damjanović.

On je rekao da nije dobio obavještenje za odsustvo poslanika Albanske alternative, Nika Đeljošaja i Pozitivne Gorana Tuponje.

„Planirali smo da konstatujemo da smo dobili, uz Nacrt izvještaja sa zaključcima i mjerama koji je odavno poslat, još jedan predlog jednog broja kolega, što je trebalo danas da zaokružimo i definišemo rok za sjednicu kada bi konačno odlučili o onome što imamo u proceduri“, objasnio je Damjanović.

Sjednici su, pored Damjanovića, prisustvovali i njegov partijski kolega Danko Šarančić, poslanici Demookratske partije socijalista (DPS), Branko Čavor, Predrag Sekulić i Miodrag Vuletić, kao i poslanik Bošnjačke stranke (BS), Almer Kalač.

Anketni odbor je na sjednicama saslušao više osoba iz menadžmenta i sindikata kompanije, stečajne uprave i predstavnika izvršne vlasti.

U ponedjeljak se okupljaju ispred fabrike

Bivši radnici Duvanskog kombinata koji traže isplatu zaostalih zarada, uplatu doprinosa i potpisivanje sporazuma o visini otpremnina, okupiće se u ponedjeljak ispred kapije preduzeća.

Predsjednik Sindikata DKP-a, Snežana Vidaković, saopštila je da je okupljanje prijavljeno Upravi policije i da će bivši radnici ostati pred kapijom preduzeća do ispunjenja zahtjeva.

„Danas smo o isplati zaostalih zarada razgovarali sa stečajnim upravnikom, ali nijesmo dobili konkretan odgovor. I uplata doprinosa bivšim radnicima za tri godine i dva mjeseca takođe se tiče stečajne uprave“, kazala je Vidaković agenciji Mina-business.

DKP je krajem 2005. podijeljen na dva preduzeća - Duvankomerc i Proizvodnju i obradu duvana. Predlog za pokretanje stečaja Privrednom sudu u Podgorici za DKP podnijela je Elektroprivreda u aprilu 2010. godine, zbog duga od 99,5 hiljada eura.

Početkom ove sedmice potpisan je ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom (NDKP), čime će zvanično biti likvidiran DKP, što podrazumijeva brisanje iz Centralnog registra privrednih subjekata, kao i njegovih akcija iz Centralne depozitarne agencije.

Ugovor su potpisali predstavnici Vlade, Glavnog grada Podgorica i arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније