Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 05. 2013. 14:30 >> 16:21
2

IMA LI NADE ZA KAP?

VIDEO: Krivokapić - Kako god, Rusima 40 miliona

"CEAK-u se definitivno mora platiti 40 miliona eura i , kako sada stvari stoje, moguće je i revidiranje parlamentarnih zaključaka", kazao je Radiju Crne Gore predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić, nakon sastanka s resornim ministrom Vladimirom Kavarićem, na kome su sindikalcima pojašnjavani skupštinski zaključci. "Ako se brzo potpiše ugovor o snabdijevanju strujom - ima nade za KAP", nakon sastanka izjavio je Vladin predstavnik u Bordu direktora Kombinata Nebojša Dožić.

"Jedino je dobro u zaključcima Skupštine što se mora obezbijediti nastavak proizvodnje, potpisati ugovor o snabdijevanju strujom KAP-a, što u prevodu znači da je fabrici produžen život, koliko, za sada je neizvjesno. Definitivno je, međutim, da Rusi neće poći bez onih  40 miliona, a da li će Vlada ili parlament naći model za raskid ugovora sa CEAK-om ostaje da se vidi", prokomentarisao je Krivokapić.

On naglašava da su radnici očekivali da će se odmah primjeniti skupštinski zaključci i raskinuti ugovor sa ruskim vlasnikom.
   
"To se nije desilo, a ministar nam je danas rekao da je dobro što zaključci obavezuju da se sklopi ugovor za struju, čime se produžava rad fabrike. Ne možemo biti zadovoljni svime što smo danas čuli jer i dalje nema objašnjenja kako će biti raskinut ugovor sa CEAK-om. Zato očekujemo revidiranje jer konačne odluke nema", zaključio je Krivokapić.

Rješenje za snabdijevanje strujom Kombinata aluminijuma je u zaključcima Skupštine, koji predviđaju i potpisivanje ugovora o snabdijevanju i ukoliko se to učini brzo, postoji šansa da se Kombinat održi u životu, kazao je, nakon sastanka u Ministarstvu Radiju Crne Gore, Vladin predstavnik u Bordu direktora Kombinata Nebojša Dožić.

"Ipak, smatram da će vrijeme pokazati da je Vladin predlog rešenja za KAP jedini mogući i da će na kraju ta rješenja biti i realizovana, poručio je Dožić.
   
Kada je u pitanju snabdijevanje strujom, Dožić smatra da je optimalno rješenje potpisivanje ugovora s Elektroprivredom, i istakao da je tačna tvrdnja da je sjednica Odbora direktora pet puta odlagana na njegovu inicijativu.

"Na takvoj sjednici se mora glasati o zahtjevu Crnogorskog elektroprenosnog sistema o gašenju ćelija u KAP-u, ali i nedavno usvojenim  zaključcima Skupštine. Kada će se držati takva sjednica zavisiće od toga hoće li biti ugovora za snabdijevanje električnom energijom ili ne, poručio je Dožić.

Crnogorski elektroprenosni sistem ranije je upozorio da bi zbog isporuke struje KAP-u ceh mogli platiti i građani mogućim restrikcijama. U toj kompaniji očekuju da se "izuzetno alarmantna situacija" što prije riješi, te da se prema njihovom zahtjevu o gašenju ćelija Odbor direktora KAP-a što hitnije izjasni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније