Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 01. 2016. 17:09 >> 17:00
3

DIREKTOR M:TEL-A

Teško do dogovora o jeftinijem romingu

Crnogorsko tržište telekomunikacija je veoma konkurentno i sam nivo razvoja je vrlo visok, ocijenio je izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić i dodao da je izazov sa kojim se ta kompanija suočava pad korišćenja klasičnih voice i SMS usluga.

On je kazao da su na crnogoskom tržištu telekomunikacija prisutni svi veliki regionalni igrači.

“Sam nivo razvoja telekomunikacija je vrlo visok, procenat mobilnih telefona po stanovniku među najvećim u Evropi. Najveći izazov sa kojim se M:tel suočava je pad korišćenja klasičnih voice i SMS, a mi poslovanje prilagođavamo ka novim izvorima prihoda”, naveo je Lučić u intervjuu agenciji Mina biznis.

On je, komentarišući odluku Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) o cijenama rominga, kazao da je ta odluka regulatora bila očekivana s obzirom na trend koji se dešava u EU.

“Operateri bilježe pad prihoda od klasičnih usluga i zbog toga im je bitno da zadrže nivo roming prihoda na određenom nivou dok ne naprave transformaciju poslovanja”, rekao je Lučić.

Zbog toga je, kako je dodao, teško da se operateri i regulatori usaglase po tom pitanju.

“Za nas je, kao što sam rekao, odluka bila očekivana i mi smo i prije te odluke omogućili korisnicima povoljan roming u regionu”, podsjetio je Lučić.

On je ocijenio i da u Crnoj Gori nema mjesta za četvrtog operatera. “U mnogo većim tržištima dolazi do konsolidacije i smanjenja operatera na tri. Prava bitka za prihode i profite se sada seli na segment servisa i aplikacija, a ne u domen klasičnih operatera”, smatra Lučić.

On je, govoreći o EKIP-ovoj najavi o raspisivanju javnog tendera za dodjelu odobrenja za korišćenje radio-frekvencija, rekao da je odluka dobra i očekivana.

“U našem planu je razvoje mreže 4G, pa ćemo sigurno učestvovati na ovom tenderu”, poručio je Lučić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније