Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 05. 2013. 11:07 >> 08:37

RUDARSKE MUKE

Radnici iscrpljeni, nadaju se rješenju

Radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji su proveli i devetu noć u jami Biočki stan, iscrpljeni su, ali se nadaju da će njihovi problemi biti riješeni u utorak na sjednici Vladine Komisije za ekonomsku politiku.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, jutros je obišao oko 30 rudara koji se nalaze u jami Biočki stan.

"Rudari su fizički iscrpljeni, ali se nadaju da će rješenje biti pronađeno u utorak na sjednici Vladine Komisije", rekao je Bojanović agenciji Mina-business.

Potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović, ranije je najavio da će na sjednici KEP-a tražiti od ministra ekonomije, Vladimira Kavarića, da saopšti kakve su perspektive Rudnika boksita u kratkoročnom i dugoročnom pogledu i predloži šta Vlada u tom smislu može preduzeti.

Lazović je agenciji Mina-business rekao da će to tražiti zbog zainteresovanosti za sudbinu zaposlenih, bez obzira na, kako je kazao, neodgovoran odnos poslodavca.

Sjednici bi trebalo da prisustvuju i predstavnici sindikata nikšićke kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније