Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 12. 2015. 08:05 >> 07:56
2

ZA DOMAĆINSTVA

Struja jeftinija 0,8%

Prema prvim nezvaničnim kalkulacijama energetskih subjekata, struja za domaćinstva u narednoj godini pojeftiniće neznatno, između 0,6 i 0,8 odsto.

Struja će između tri i pet procenata poskupiti za potrošače na deset kilovoltnom kablu, dakle za mala i srednja opreduzeća, hotele, restorane, advokatske kancelarije, škole, vrtiće...., piše Pobjeda.

Regulatorna agencija za energetiku juče je saopštila da je donijela odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda energetskim subjektima za narednu godinu, koji su manji od zahtijevanih, kao i od prihoda na osnovu kojeg su izračunate cijene koje su sada u primjeni.

Odbor RAE je odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada koje će se primjenjivati u narednoj godini za Elektroprivredu (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) donio na sjednici prošle sedmice. 

Sada je preostalo da energetski subjekti dostave RAE do ponedjeljka tabele sa cijenama, koje Agencija treba da odobri, tako da nije isključeno da će biti još jednom vraćene. Krajnji rok za određivanje cijena kilovata krajnjim potrošačima je 15. decembar. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније