Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 11. 2015. 18:58 >> 18:45
1

MONTENEGRO AIRLINES

Za 10 mjeseci - preko pola miliona putnika

Za deset mjeseci Montenegro erlajns je prevezao 517.414 putnika, što je skoro četiri procenta više nego prošle godine u istom periodu. Povećanje broja putnika uticalo je i na devetomjesečni finansijski rezultat kompanije, pa je prihod bio veći skoro 50 hiljada eura u odnosu na isti period prošle godine. Na taj način postignut je bolji finansijski rezultat u odnosu na biznis plan, konstatovano je na današnjoj sjednici Odbora direktora MA.

Kada je riječ o rastu broja prevezenih putnika, član Odbora Predrag Marković saopštio je da je u deset mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine, evidentirano povećanje u sve tri kategorije saobraćaja. U redovnom je rast 3 odsto, u code share 8, a u čarter saobraćaju je ove godine bilo 17 odsto više putnika, čemu je najviše doprinijelo uvođenje serije čarter letova ka Njemačkoj, odnosno Berlinu, Lajpcigu, Štutgartu, Diseldorfu i Hanoveru.

Najveći rast broja putnika u redovnom saobraćaju evidentiran je na linijama ka Sloveniji, 49 odsto, Danskoj 46, Njemačkoj 45 , Velikoj Britaniji 23 odsto. Kada je riječ o pojedinačnim destinacijama, najveći porast je na linijima za Kopenhagen i Diseldorf - oko 45 odsto.

Rast je, kako kažu iz MA, uprkos poznatim otežavajućim okolnostima, evidentiran i na jednom od najvažnijih tržišta, na linijama ka Beogradu i to dva procenta, odnosno 3.750 putnika više za deset mjeseci.

Odbor je usvojio informaciju o potpisivanju memoranduma o razumijevanju i strateškoj komercijalnoj saradnji sa Etihad Ervjesom (Etihad Airways), nacionalnom avio kompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja slovi za jednog od svjetskih lidera u vazdušnom saobraćaju.

Sporazum sa Etihadom predviđa podršku te kompanije MA u poboljšanju organizacione strukture i efikasnijem upravljanju Kompanijom što treba da doprinese povećanju obima saobraćaja, broja putnika, optimizaciji flote i njenom efikanijem angažovanju.

“Svakako glavni cilj saradnje sa Etihadom je smanjenje troškova i profitabilnost poslovanja Montenegro Airlinesa”, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora donio je odluku o davanju povlašćenog prevoza ljekarima koji se nalaze na specijalizaciji i subspecijalizaciji u Beogradu. “Na taj način MA pokazuje društvenu odgovornost i želi da pomogne sistem javnog zdravstva u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније