Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2015. 08:39 >> 08:27
1

VUJOVIĆ NAJAVIO

Uskoro tenderi za Institut i UL rivijeru

Tenderska komisija priprema raspisivanje tendera za Institut crne metalurgije u Nikšiću i obnavljanje tendera za Ulcinjsku rivijeru.

Predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović, Pobjedi je kazao da očekuje da će tender za Institut biti raspisan do kraja godine.

"Za sada imamo interesovanje jedne italijanske kompanije, ali se nadamo da će i Tosčelik biti zainteresovan za Institut crne metalurgije u Nikšicu", kazao je Vujović.

Za Ulcinjsku rivijeru je, kako je naveo, pokrenuta inicijativu za pripremu tenderske dokumentacije.

"Pošto već od ranije imamo savjetnika za ovu privatizaciju, očekujemo da ćemo do kraja godine raspisati, odnosno obnoviti tender za ovo hotelsko preduzeće", objasnio je Vujović.

Institut za crnu metalurgiju bavi se istraživanjem, razvojem i kontrolom kvaliteta metalnih i nemetalnih materijala i proizvodnjom specijalnih čelika i legura u obliku odlivaka i polufabrikata za kovanje i valjanje, kao i
hladno valjane žice.

Vlasnici Instituta su država sa 19,11 odsto akcija, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja posjeduje 19,04 odsto, Trend 10,29 odsto, Tosčelik 7,02 odsto, Zavod za zapošljavanje 6,35 odsto, Fond za obeštecenje 5,3 odsto, Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG oko 4,43 odsto i Vlada 1,31 odsto.

Vecinski vlasnik Ulcinjske rivijere je država. Kompanija je u prošloj zabilježila gubitak od 863 hiljada EUR, dok je godinu ranije imala dobit od 7,8 hiljada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније