Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 04. 2013. 12:18   >>  12:23 3

KAP - DAN D

Radnici se uzdaju u Mila i SNP

Predsjednik sindikata aluminijuma Rade Krivokapić kazao je za Portal RTCG da radnici KAP-a očekuju da Skupština donese odluku koja će omogućiti proizvodnju i opstanak fabrike. U suprotnom Krivokapić najavljuje proteste.

„Definitivno, ne donese li se odluka o opstanku i očuvanju fabrike to znači njeno gašenje. A gdje je mjesto radnicima koji izgube posao osim na ulici. Ako budu ugašena radna mjesta u fabrici ne ostaje nam ništa osim toga“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić kaže da im povjerenje ulivaju riječi premijera Mila Đukanovića koji je juče u Skupštini kazao da KAP treba ovoj državi, a ohrabruje ih i zalaganje SNP-a.

„Očekujemo brzu i efikasnu odluku koja će biti lako primjenjiva, kako Vlada ne bi imala izgovor  kako je ne može primijeniti još godinu“, kaže predsjednik sindikata aluminijuma.  

„Ova njihova neodlučnost dovela je do toga da je 30 ljudi iz Nikšića danas u jami. Mi u Kombinatu srećom nemamo jame, i ne možemo da udarimo na sebe nego radimo i branimo se radom“, zaključio je Krivokapić.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније