Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 04. 2013. 15:09 >> 15:09

BUDVA

Kaznili 12 nelegalnih prodavaca

Komunalna inspekcija Budve je u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove tokom karnevalskih dana sankcionisala 12 nelegalnih uličnih prodavaca razne robe duž budvanskog šetališta.

Načelnik komunalne policije, Slavko Đukanović, kazao je da su za vikend imali intenzivne aktivnosti i da su nelegalnim prodavcima, koji će biti prekršajno kažnjeni, zaplijenili robu.

„Na ovaj način poslali smo jasnu poruku svima onima koji planiraju da se ilegalno bave prodajom tokom turističke sezone, da takvu praksu nećemo dozvoliti, a još intenzivnije ćemo obavljati kontrole tokom glavne turističke sezone“, rekao je Đukanović na konferenciji za novinare.

Konstantne kontrole, kako je naveo, biće obavljane i tokom provomajskih praznika, kako bespravnih objekata, tako i onih koji legalno obavljaju svoju djelatnost, u užem gradskom jezgru i u zoni morskog dobra.

Đukanović je apelovao na sve vlasnike privremenih i drugih objekata da na vrijeme pribave potrebna odobrenja, kako ne bi došlo do njihovog zatvaranja i drugih mjera.

„Protivzakoniti rad više nećemo dozvoljavati na šetalištu u Budvi i Bečićima“, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, posebna kontrola će u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, Poreskom upravom (PU) i policijom biti sprovedena u oblasti taksi prevoza, kako se ne bi ponovili problemi iz prošlih godina, kada je veliki broj taksista radio nelegalno tokom ljetnje sezone.

„Ovoga puta svaki legalni taksista u Budvi imaće posebne registarske taksi oznake BDTX, tako da će se znati ko su legalni a ko nelagalni taksisti, kojima neće biti omogućen rad“, rekao je Đukanović.

Posebna pažnja biće posvećena problemu pretjerane buke u ugostiteljskim objektima.

„Onima koji ne budu poštovali red na osnovu dva inspekcijska zapisnika biće oduzimane dozvole za rad, a biće redovno obavljanja i kontrola čistoće na kupalištima“, objasnio je Đukanović.

Trenutno je angažovano deset komunalnih inspektora čiji će broj tokom sezone biti povećan, a iz Uprave za inspekcijski nadzor tokom ljeta biće angažovano još 23 inspektora iz raznih oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније