Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 04. 2013. 14:17 >> 14:18
1

RUSKI MINISTAR

KAP riješiti na korist svih

Rješenje problema u Kombinatu aluminijuma treba da odgovora interesima Crne Gore i njenih građana kao i ruskog investitora, što će dati novi podsticaj za dalji razvoj ekonomskih odnosa, ocijenjeno je na sastanku predstavnika dvije zemlje.

 

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić saopštio je da se problem KAP-a mora što prije riješiti.

,,Vlada je u tom dijelu jasno izrazila crnogorsku poziciju da se problem riješi na najbolji mogući način kada je riječ o interesima crnogorksih poreskih obveznika i održanju dugoročne aluminijumske proizvodnje'', rekao je Kavarić.

Ministar je, sa ruskim ministrom za civilnu odbranu i vanredne situacije Vladimirom Pučkovim, u ,,Vili Gorica'' potpisao Protokol sa sastanka kopredsjedavajućih Međuvladinog crnogorsko-ruskog komiteta.

Kavarić je rekao da je Vlada dala svoj predlog rješavanja problema u KAP-u, o kojem će u utorak raspravljati parlament.

,,Vlada je ujedno ostavila mogućnost i za neke druge alternative koje bi se mogle iznjedriti kroz parlamentarnu diskusiju. Apelujem da se u radu parlamenta insistira da se ovaj problem što prije riješi'', kazao je Kavarić.

 

 


Pučkov kaže da je pitanje KAP-a važno i sa ekonomske i socijalne tačke gledišta.

,,U okviru Međuvladinog komiteta nastavićemo detaljan i izbalansiran rad da se pronađe neko rješenje tog problema koje bi odgovaralo i državi Crnoj Gori i privatnom investitoru'', kazao je Pučkov.

On je na pitanje novinara, koliko ruska Vlada gleda blagonaklono na najavljeni izlazak ruskog investitora iz KAP-a, odgovorio da su nadležne ekspertske grupe pripremile neophodne predloge za rješavanje tog problema.

“Rješenje problema u KAP-u treba da odgovora interesima Crne Gore i njenih građana, kao i privatnog investitora”, rekao je Pučkov i sve to ponovio odgovarajući na pitanje novinara o nelegalnoj potrošnji struje u KAP-u i neplaćanju računa za utrošenu struju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније