Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 09. 2015. 15:51 >> 15:41
1

CRBC

Kinezi žele da ulažu u Budvu

Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova (CRBC) koja je angažovana na izgradnji prve dionice autoputa Bar-Boljare, formiraće tim koji će se baviti dokumentacijom i projektom zaobilaznice oko Budve.

Predstavnici CRBC-a su, na današnjem sastanku s predstavnicima budvanske Opštine, kazali da će razmotriti mogućnosti doniranja sredstava za sve projekte u Budvi, koji im se učine zanimljivim.

Predstavnike CRBC-a, odnosno direktora sektora za investicije i marketing, Zang Leia i zamjenika direktora, Samira Hadžića, primio je predsjednik Opštine Budva, Srđa Popović sa saradnicima.

“Kako je CRBC korporacija koja ima višestruk dijapazon djelovanja, koji se odnosi na krupna investiciona ulaganja i različite infrastrukturne i turistički atraktivne projekte, incirali su sastanak sa predsjednikom budvanske Opštine, upravo prepoznavši Budvu kao grad sa izuzetnim potencijalima za ulaganja”, navodi se u saopštenju Opštine.

Menadžer Opštine Budva, Milena Marović Bogdanović, upoznala je predstavnike CRBC-a sa projektom budvanske zaobilaznice, tačnije sa predlogom dvije potencijalne trase te zaobilaznice, koja trenutno predstavlja najznačajniji projekat za Budvu.

Izgradnja te zaobilaznice bi, kako je ocijenjeno, znatno rasteretila saboraćaj u centru grada posebno u ljetnjim mjesecima.

Predstavnica Sekretarijata za investicije, Vesna Franeta, predstavila je projekte izgradnje žičare od hotela “The Queen of Montenegro” do naselja Brajići i šetališta Lungo mare.

Predstavljeno je i postrojenje za zbrinjavanje otpadnih voda u naselju Vještica kao najveći investicioni projekat u Budvi.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu opremanja Dnevnog centra za djecu i omaldinu sa smetnjama u razvoju i mogućnostima izgradnje muzičke škole, novog gradskog vrtića, pasarela na gradskom bulevaru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније