Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 08. 2015. 18:00 >> 19:34
19

ZA 10 MILIONA

Odobrena prodaja Instituta Igalo

Vlada je odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta Simo Milošević britansko-američkom konzorcijumu "International Wellness Group Limited" za 10 miliona eura. Vlada je iskazala spremnost da izađe u susret zahtjevu lokalne zajednice da se uključi u nadzor realizacije investicije.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i Savjeta, Milo Đukanović, usvojio je izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju 56,5 posto akcijskog kapitala u Institutu „Dr Simo Milošević", sa Predlogom ugovora o kupoprodaji akcija.

U pregovorima sa “International Wellness Group Limited”, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora koji uključuju prodajnu cijenu od 10.025.306 eura i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja Društva.

Ponuda uključuje i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona eura, u skladu sa Investicionim planom. 

Ponuđač se, takođe, obavezao da sprovede program zapošljavanja iz svoje ponude i obezbijedi primjenu postojećeg kolektivnog ugovora najmanje tri godine od preuzimanja Kompanije, uz zaštitne mehanizme za neizvršavanje obaveza po tom osnovu.

“Savjet je ocijenio da navedena ponuda predstavlja dobar model valorizacije potencijala tog lokaliteta, budući da obezbjeđuje prijeko potrebne investicije i značajno unapređuje osnovnu djelatnost Instituta, čime ga pozicionira visoko na mapi turističko - zdravstvene ponude. Polazeći od te ocjene, Savjet je usvojio Predlog ugovora o kupoprodaji akcija i uputio ga Vladi na razmatranje i usvajanje”, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću.

Iz kluba odbornika SNP-a Herceg Novi, ranije danas, saopšteno je da će tražiti hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, ukoliko Savjet za privatizaciju ne poništi tenderski postupak za privatizaciju Instituta.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније