Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 08. 2015. 12:43 >> 12:33

VELIKO INTERESOVANJE

EPCG nastavlja akciju "Podijelimo teret"

Elektroprivreda Crne Gore, zbog velikog interesovanja građana, nastaviće akciju "Podijelimo teret", koja je pokrenuta 2013. godine.

 

"U septembru ističu prvi dvogodišnji protokoli potpisani u akciji 'Podijelimo teret' koju je EPCG pokrenula 2013. godine. Imajući u vidu veliko interesovanje domaćinstava i pozitivne efekte koje je ova akcija imala kako po EPCG, tako i potrošače, donijeta je odluka da se akcija nastavi", navode iz EPCG-a.

Tako će, kako ističu, svi potrošači koji su u septembru, odnosno u oktobru 2013. godine potpisali porotokole o izmirenju duga u 25 fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura, a ukoliko su isti do kraja poštovali, moći nakon raskida starog, da potpišu novi protokol, za otplatu duga u narednih 25 mjeseci u fiksnim ratama od 20 eura, bez obzira na iznos duga.

"Potrošači treba da se jave u lokalne jedinice snabdijevanja, gdje će dobiti sve potrebne informacije i potpisati nove protokole. Potrošači čiji ugovori ističu u septembru, treba da se jave u toku septembra, dok potrošači kojima ugovori ističu u oktobru, treba da se jave tokom oktobra. Potrošači koji su ugovore sklopili tokom ljeta 2014. u okviru drugog dijela akcije, svoje ugovore obnoviće 2016. godine, i na njih se ova akcija ne odnosi", istakli su iz EPCG.

Protokole u akciji "Podijelimo teret" u posljednja 24 mjeseca ispoštovalo je 10.253 potrošača, kojima je u ovom periodu bio obustavljen i obračun zatezne kamate.

"Elektroprivreda je odlučila da pruži još jednu priliku svim domaćinstvima koja imaju dug da se priključe akciji, na način što će platiti tri poslednje fakture (majsku, junsku i julsku ukoliko se akciji priključe do 10. septembra uz obavezno plaćanje avgustovske fakture do 30. septembra, odnosno majsku, junsku, julsku i avgustovsku ukoliko se za potpisivanje jave nakon 10. septembra). Ukoliko je potrošač  tokom juna, jula, avgusta i /ili septembra imao odredjenih uplata, one će mu biti priznate i dovoljno je da prilikom sklapanja Protokola uplati razliku izmedju fakturisanog i plaćenog iznosa za  poslednja tri mjeseca", istakli su iz EPCG.

Broj rata se, kako su pojasnili, određuje  tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura.

"Na primjer, dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 istih, fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura. Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura", pojasnili su iz EPCG.

Navode da se prva rata u iznosu od 20 eura ne plaća u mjesecu sklapanja Sporazuma, već otplata rata počinje od narednog mjeseca.

                             

                                 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније