Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 08. 2015. 22:51 >> 22:40

POSJETIĆE CRNU GORU

Biznis saradanja sa Prizrenom

U susret Biznis Forumu Prizren 2015, predstavnici lokalne uprave Prizrena i tamošnje Udruženje zanatlija i biznismena i Udruženje Sofra u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, posjetiće Crnu Goru sljedeće sedmice i sastati se sa predstavnicima Glavnog grada i Udruženja preduzetnica CG. Planirana je i posjeta Zanatsko-preduzetničkoj komori Crne Gore i opštini Rožaje.

Predsjednica Udruženje preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović, najavila je da će u Podgorici, u ponedjeljak 10. avgusta, boraviti potpredsjednik OPštine Prizrena Levent Bus, predsjednik Udruženja zanatlija i biznismena Prizrena Afrim Tejseci i predsjednik Udruženja za podsticanje privrednog razvoja i očuvanje građevinske tradicije "Sofra" Berhil Šasivari.

"Oni su i inicijatori 'Prizren Business Foruma 2015', koji je prošle godine okupio značajan broj privrednika iz zemalja Zapadnog Balkana, Turske, Njemačke, Češke, Italije, Grčke i drugih zemalja", saopštila je Dautović.

Navodi se da je cilj Foruma umrežavanje zemalja Zapadnog Balkana i Turske sa zemljama Evropske unije i da će ove godine okupiti predstavnike biznisa i preduzetništva, civilnog sektora, javnih servisa i medija, kao i donosioce odluka.

"Naš cilj je da se u našoj mladoj i dinamičnoj zemlji, naši biznisi i privrednici sastanu sa stranim investitorima u vezi privrednog razvoja Kosova, da se privuče pažnja zemalja Balkna i Turske sa posebnim akcentom na Prizren da se poveća broj investicija koje treba privući. Drugi put će se održati ovakva konferencija u Prizrenu kulturnom i istorijkom centru za potrebe ekonomskog razvoja. Na osnovu odlučnosti i uma zanatlija grada Prizrena, našim radom će se na najbolji način da se dokaže, da smo vrijedni pažnje i da treba više razmišljati i raditi", kazali su privrednici iz Prizena.

Dautović kaže da biznis ne poznaje granice, i da ne mari za politiku. Ističe da biznis i preduzetništvo pravi mostove saradnje, kako sa lokalnim zajednicama, tako i sa vladama dvije zemlje.

"To je mnogo puta kroz istoriju potvrđeno. Privrednici se rukovode interesima i profitom, traže nova tržišta za širenje i razvoj svojih kompanija. Mislim da će ovo biti još jedna prilika za pravljenje kontakta, kroz B2B susrete, sajmovsku postavku i panel diskusije koji mogu u budućnosti prozvesti privrednu saradnju na obostrano zadovoljstvo", kaže Dautović.

Ona je na prošlogodišnjem Biznis Forumu u Prizrenu dobila nagradu za doprinos razvoju preduzetništva na području Balkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније