Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Danijel Garić

26. 01. 2022. 21:40   >>  21:50 1

IKOVIĆ KRIVOKAPIĆU

"Ekologija na djelu, ne na jeziku"

Dobro je što premijer shvata da je priroda najveća razvojna šansa Crne Gore, ali da bi ta ideja zaživjela potrebno ju je i prihvatiti i praktikovati, potrebno je preći sa riječi na djela, tim prije ako ste prvi funkcioner države, izjavio je za Portal RTCG ekološki aktivista Vuk Iković, u reakciji na jučerašnju izjavu predjednika Vlade Zdravka Krivokapića, koji je otvarajući konferenciju "Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija“, koju su organizovali Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore, Monitor i BIRN, rekao da je “najznačajniji resurs Crne Gore ekologija”.

Premijer Krivokapić je juče izjavio da je "naša obaveza stvaranje zajedništva u kojem će jedan od ključnih elemenata biti upravo zaštita životne sredine”, kao i da je tema oko koje ne možemo da se svađamo i oko koje treba da se pomirimo upravo ekologija. 

“Svi mi vidimo problem koji nas okružuje, vidimo i osjećamo prekopane rijeke i pokradene i izgorjele šume, svjesni smo i betonizacije najvrjednijih ekosistema. Nijesmo izabrali funkcionere da nam ponavljaju do iznemoglosti da je država u problemu, već smo ih izabrali da riješe probleme”, naglasio je Iković.

On je podvukao da se “histerisanjem da nam je priroda ili država ugrožena samo opravdava nerad zbog kojeg nam raste kamen oko vrata”.

“Godinu čekamo da se kupi ‘kanader’ za gašenje požara, čekamo osnivanje instituta za urbanizam i osnivanje javnog preduzeća za sječu šuma. Čekamo obustavljanje betonizacije nacionalnih parkova, ukidajne krivolova, osnivanje centra za preradu drveta i stavljanje prostora u funkciju proizvodnje zdrave hrane”, iskakao je Iković.

“Kad se ovo ostvari”, kako je zaključio, “tada premijer neće morati da govori o ekološkim problemima, njegovi rezultati će potvrđivati njegov stav i njegov stil života”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније