Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

D.G.

21. 12. 2021. 19:47 >> 19:53

NOVA LIČNA KARTA

Predstavljena publikacija o prirodnim bogatstvima CG

Publikacija „Crna Gora između planina i mora, pejzaž i biodiverzitet“ je nova lična karta Crne Gore, ne samo zbog sadržaja već i zbog izuzetne saradnje državnih institucija, NVO sektora i pojedinaca, koji su dali nesebičan doprinos prilikom njene izrade, izjavio je danas prilikom predstavljanja knjige direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

Gazdić je podjetio na akciju ,,Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, koja je do sada rezultirala zasađivanjem više od pet hiljada stabala, uglavnom u gradskim urbanim sredinama i dvorištima škola, bolnica i univerziteta. On je naglasio i važnost pokretanja izrade tzv. “crvenih lista” ugroženih vrsta, kao jednog od preduslova za zatvaranje poglavlja 27 u pregovorima sa Evropskom unijom.

Gazdić je pojasnio da je “knjiga doprinos Agencije očuvanju prirode u Crnoj Gori, te da je postignut cilj da se građanima predstave sve ljepote koje ekolozi gledaju svakodnevno na terenu.

Publikacija „Crna Gora između planina i mora, pejzaž i biodiverzitet“, urednika Darka Saveljića, rezultat je zajedničkog rada 38 eksperata iz više oganizacija i institucija zaštite prirode u Crnoj Gori i svjedoči o činjenici da je Crna Gora jedna od najbogatijih zemalja po raznolikosti pejzaža i biodiverziteta.

Objavljena je prije nekoliko dana, a objavljivanju je prethodio javni poziv svim zainteresovanim da uz donaciju sadnice dobiju zauzvrat vrijedno izdanje o crnogorskom hidropotencijalu, pejzažu, moru i kopnu, biodiverzitetu, bogatstvu flore i faune, uz podatke o zaštićenim i ugroženim ekosistemima.

Akciji se pridružila i Redakcija za ekologiju RTCG doniranjem 30 sadnica divljeg šipka, koji će poslužiti zaštiti od požara u gradskim sredinama, a 30 publikacija je podijelila gledaocima u studijskim emisijama koje se emituju tokom dana na našim kanalima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније