Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 08. 2014. 23:00 >> 20:12

FORMIRANJE U TOKU

Labaratorija za borbu protiv falsifikovanih ljekova

Agencija za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) formiraće laboratoriju i nacionalno tijela za borbu protiv falsifikovanih ljekova, saopšteno je danas nakon sastanka direktora CALIMS-a Milorada Drljevića sa Ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom i direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje Kenanom Hrapovićem.

Šegrt i Hrapović su juče, u sklopu redovnog obilaska zdravstvenih ustanova, posjetili Agenciju za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS).

"Direktor CALIMS-a i njegovi saradnici, nakon obilaska i prezentacije, istakli su da, pored brojnih nadležnosti koje su definisane Zakonom o ljekovima i Zakonom o medicinskim sredstvima, CALIMS ima značajnu ulogu u borbi protiv falsifikovanih i substandardnih ljekova i njihovog eventualnog prisustva na našem tržištu", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, preduzeto je niz aktivnosti, koje treba da rezultiraju visokom pozicijom CALIMS-a u međunarodnim okvirima i doprinesu da Crna Gora bude prepoznata po prisustvu kvalitetnih, bezbjednih i efikasnih ljekova.

Saopšteno je da je u toku i proces formiranja laboratorije i nacionalnog tijela za borbu protiv falsifikovanih ljekova, kao i da CALIMS sve svoje poslovne aktivnosti obavlja u skladu sa usvojenim Sistemom kvaliteta i standardima propisanih za ovu oblast.

Ministar zdravlja je ocijenio da je CALIMS primjer dobro organizovane zdravstvene ustanove, koja u kontinuitetu primjenjuje propisane standarde i unapređuje sistem kvaliteta u ovoj oblasti.

"On je naglasio da, budući da je posljednjih godina evidentan značajan porast potrošnje ljekova u Crnoj Gori, CALIMS treba da svojim kapacitetima i znanjem da puni doprinos kako bi se smanjili troškovi za ljekove i realizovali ciljevi na nivou cjelokupnog zdravstvenog sistema", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније