Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 08. 2015. 17:07   >>  16:57

IVANOVIĆ-TATAŽINJSKA

Poljska podržava CG u poljoprivredi i integracijama

Poljska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka članstvu u NATO-u i založiće se da postane jedan od lidera za realizaciju poljoprivrednih projekata Alijanse u CG, saopštila je danas novoimenovana ambasadorka Poljske u Crnoj Gori Irena Tatažinjska prilikom susreta sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem.

"Sagovornici su se složili da su zadovoljni efektima aktivnosti koje su ostvarene kroz dosadašnju uspješnu saradnju dvije zemlje u oblasti poljoprivrede, zasnovanu na sporazumu koji su krajem prošle godine u Podgorici potpisali ministar Ivanović i njegov kolega iz Poljske Marek Savicki", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Kako su istakli, s ciljem pripreme crnogorskih proizvođača i administracije za prihvatanje politike EU u toj oblasti, u prethodnom periodu realizovano je više inicijativa koje su imale za cilj da se bogato iskustvo Poljske prenese na crnogorske poljoprivrednike i zaposlene u Ministarstvu poljoprivrede i rurlanog razvoja.

"Konkretno, realizovane su uzajamne posjete delegacija ministarstava poljoprivrede dvije zemlje, seminari i obuke, studijsko putovanje crnogorskih voćara u Poljsku i više susreta crnogorskih i poljskih privrednika, iz kojih su proizišli konkretni investicioni projekti", naglasili su iz Ministarstva.

Ivanović i  Tatažinjska razgovarali su danas i o proširenju saradnje, a prije svega o novim studijskim posjetama poljoprivrednika, saradnji univerziteta i istraživača, posjeti sajmu poljoprivredne mehanizacije i agroindustrije u Poljskoj, i slično.

"Dogovoreno je da Poljska pruži ekspertsku pomoć Ministartsvu poljoprivrede u oblasti politika ruralnog razvoja. Razmijenjene su i poslednje informacije o već pokrenutoj inicijativi da se na području Opštine Nikšić započne sklapanje traktora i poljoprivredne mehanizacije firme URSUS za potrebe crnogorskih poljoprivrednika, ali i regionalnog tržišta", saopšteno je iz Minsitarstva.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније