Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 13:08 >> 12:58

NJEMAČKI LIST PIŠE

Solana posljednja "pumpna" stanica pticama

Najčitaniji njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" pisao je o ulcinjskoj Solani, nazvavši je "švedskim stolom za ptice", pod uslovom da funkcionišu pumpe za stvaranje soli. Napomenuli su i da je taj prostor veoma važan za ptice koje putuju ka Africi i nazad, saopšteno je iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Pored opisa prirodnih vrijednosti Ulcinjske solane, njemački novinar se osvrnuo i na problem funkcionisanja te fabrike.

Kroz članak njemačka čitalačka publika upoznata je sa bogatstvom Solane, karakterišući je kao" švedski sto za ptice", pod uslovom funkcionisanja njenih pumpi i proizvodnje soli. Obilje hrane za ptice u Solani u u tom listu opisano je kao posljednja "pumpna stanica" za obnovu energije za naporan let ptica ka Africi preko Jadranskog mora i nazad.

Potpresjednica Opštine Ulcinj, Zenepa Lika, naglasila je važnost Ulcinjske solane kao prirodne oaze posebno imajući u vidu da je čitava obala betonirana te da je potebno raditi promociji solane kao turistčke destinacije.

Iz stečajne uprave izjavili su da je proces reanimacije solane komplikovaniji nego što izgleda te da upravljanje pumpama zahtijeva ogromna finansijska sredstva i da uprava ne posjeduje dovoljno sredstava za održavanje mašina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније