Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2013. 11:14 >> 11:48
10

DŽOMIĆ NAKON ODBIJENICE

Krivokapić mi odaje priznanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je treći put rješenje kojim se koordinatoru Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Veliboru Džomiću, odbija zahtjev za odobrenje privremenog boravka u Crnoj Gori.

Upravni sud ranije je dva puta poništavao rješenja MUP-a.

Džomić je rekao agenciji MINA da će iskoristiću pravo na žalbu na rješenje MUP-a u roku od osam dana, o kojoj, kako je pojasnio, shodno zakonskim propisima, treba da odluči ministar Raško Konjević.

“Nezakonitost novog rješenja se vidi iz aviona. Nadam se da će tu nezakonitost vidjeti, ako od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića budu smjeli da gledaju, čitaju i postupaju, i ministar i njegovi saradnici. Imaju pravnu šansu da se poništenjem trećeg nezakonitog rešenja sačuvaju od nove blamaže pred Upravnim sudom i javnošću”, kazao je Džomić.

Džomić je rekao da je novi upravni postupak MUP-a skandalozniji i nezakonotiji od prethodnih.

“Svaki od tri dosadašnja postupka je različit, a činovnici MUP-a se jedino trude da poštuju volju Krivokapića, a ne važeće zakone Crne Gore. Žao mi je što moram da kažem da i treći postupak koji vode vrijeđa inteligenciju prosječnog čovjeka”, kazao je Džomić.

On smatra da je evidentno da je u Krivokapićevom kabinetu postavljena “naopaka strategija koja je osuđena na fijasko pred Upravnim sudom”, ne zbog, kako je kazao, njegove i pravničke superiornosti njegovih zastupnika i savjetnika.

“Već zbog stravičnog neznanja i mržnje koja im ne dozvoljava da izađu iz problema u koji su, potpuno nepotrebno, upali. Vjerovatno računaju da će mi dosaditi da se sa žigom navodnog ”neprijatelja bezbjednosti Crne Gore” preganjam sa njima u ovim postupcima i da ću odustati od svog legalnog i legitimnog zahtjeva za odobrenje privremenog boravka”, rekao je Džomić.

On je poručio da za takve postupke ima snage, kapaciteta i kondicije “barem koliko i pravnici MUP-a”.

“U ovom slučaju su otišli toliko daleko da su pokušali da dijele ”lekcije i packe” ne samo meni nego i Upravnom sudu”, kazao je Džomić.

Prema njegovim riječima, novi detalj u postupke je što su predstavnici MUP-a umislili da su iznad Upravnog suda.

“To dovoljno govori o njihovom odnosu prema vladavini prava, pravnoj državi i sudskom organu koji je, shodno zakonskim propisima, nadležan da cijeni zakonitost pravnih akata MUP-a i drugih organa državne uprave”, naveo je Džomić.

On je naveo da mu nakon novog rješenja, nije drago što MUP tako postupa.

“Ali stvar, poslije ovog rješenja, prvi put posmatram tako da mi Krivokapić i MUP, bez ikakve moje zasluge, zapravo odaju priznanje i svrstavaju u zaslužne građane Crne Gore. Ne znam samo čime se može objasniti činjenica da su, u Krivokapićevoj viziji, najveći ”neprijatelji Crne Gore” Rusi, Filip Vujanović i pravoslavni sveštenici”, zaključio je Džomić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније