Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2015. 18:15 >> 18:07
1

POLICIJA I TUŽILAŠTVO

Protiv kriminala i korupcije jakim institucijama

Za uspješan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom neophodna je izuzetna saradnja policije i Specijalnog tužilaštva, koji će, kroz dobar timski rad i tajne istrage, prikupiti dovoljno dobre dokaze da procesuiraju počinioce ovih krivičnih djela i što je najbitnije, oduzmu im ekonomsku moć, ocijenjeno je na dvodnevnoj radionici za policiju i tužioce, održanoj u Podgorici.

Radionicu u vezi sa pitanjima funkcionisanja Specijalnog odjeljenja policije, koje će postupati po nalozima specijalnog tužioca, organizovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz pomoć TAEX programa koji je obezbijedio eksperte iz Hrvatske i Italije, među kojima su nekadašnji šef Odsjeka za organizovani kriminal u Hrvatskom nacionalnom uredu za saradnju sa USKOK-om Dejan Savić, italijanski ekspert Mauricio Varaneze te njegov kolega, tužilac Dario Skaleta.

Iskustvo država EU je pokazalo da je, prije svega, važno uspostaviti jake institucije sa jasnim nadležnostima, a nakon toga da je ključ uspjeha u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u dobrom odnosu policije i tužilaštva. Takođe, za trajne i mjerljive rezultate potrebno je uskratiti ekonomsku snagu i novac stečen organizovanim kriminalnim aktivnostima.

Direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u MUP-u Miloš Vukčević zahvalio je ekspertima na pomoći, ocijenivši da je njihovo lično iskustvo, kao i praksa zemalja iz kojih dolaze, dragocjeno za Specijalno odjeljenje policije koje će funkcionisati u okviru Sektora kriminalističke policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније