Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2015. 17:06 >> 16:58

KUSOVAC NA ČELU

Imenovani članovi Otvorenog tima OGP

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu (OGP), na čijem će čelu biti rukovodilac Službe za odnose s javnošću u Generalnom sekretarijatu Vlade, Srđan Kusovac.

Članovi Tima su pomoćnica generalnog sekretara Vlade Vera Mijatović, samostalni savjetnik za odnose sa inostranom javnošću u Službi za odnose s javnošću u Generalnom sekretarijatu Vlade Stefan Vukotić, načelnica Odjeljenja za planiranje, programiranje i implementaciju projekata koji se finansiraju iz međunarodnih i IPA fondova u Ministarstvu pravde Lidija Mašanović i šef Odsjeka za normativne poslove i praćenje propisa u oblasti državne uprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ivan Šikmanović.

Među članovima su i samostalna savjetnica u Ministarstvu finansija Marija Goranović, aekretarka u Odjeljenju za odnose sa javnošću i komunikacionu podršku integracionim procesima u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Mirela Rebronja, sertifikovana unutrašnja revizorka u javnom sektoru u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije Marija Žugić.

Članovi Tima su i potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović i savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje za odnose sa javnošću, predstavnik Zajednice opština Crne Gore Miloš Prelević.

Članovi su i Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje, Dina Bajramspahić iz Instituta Alternativa, Vuk Maraš, iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i Marina Vukovićiz Centra za razvoj nevladinih organizacija.

Kako je saopšteno iz Vlade, peti član Operativnog tima iz civilnog sektora biće imenovan po okončanju ponovljenog postupka predlaganja kandidata u skladu sa Javnim pozivom nevladinim organizacijama, za područje Povećanje javnog integriteta.

„Odlukom o obrazovanju Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu zadaci Operativnog tima su priprema akcionih planova u skladu sa principima Partnerstva za otvorenu upravu, praćenje sprovođenja mjera iz akcionih planova, aktivnosti na unaprjeđivanju saradnje između javnog i civilnog sektora i većem uključivanju građana u kreiranje javne politike“, kaže se u saopštenju.

Mandat Operativnog tima traje četiri godine, a o sprovođenju mjera iz akcionih planova i o svom radu, Tim izvještava Vladu, po pravilu, jednom godišnje.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније