Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2015. 20:06   >>  19:56 1

MIJOVIĆ SMATRA

Treba dekriminalizovati drogu u CG

Trebalo bi dekriminalizovati drogu u Crnoj Gori, jer bi to dovelo do smanjenja broja korisnika i broja prodavaca droga, rekao je izvršni direktor NVO “4 Life”, na predavanju u okviru programa “Odlomci umova”.

Mijović je izložio argumente za i protiv dekriminalizacije droge u našoj zemlji i objasnio osnovne razlike između depenalizacije, dekriminalizacije i legalizacije.

"Veliki broj građana ima predrasudu prema ovim pojmovima i nerijetko na sve gleda sa jednakim ubjeđenjima. Radi se o pravnim pojmovima kojima se regulišu načini i uslovi dozvoljavanja korišćenja određenih psihoaktivnih supstaci, ali i načini procesuiranja ljudi koji se bave preprodajom istih“, kazao je Mijović.

Smatra da bi trebalo dekriminalizovati drogu u Crnoj Gori, jer bi, kako je kazao, to dovelo da smanjenja broja korisnika i broja prodavaca droga.

"Kao primjer bih naveo Portugal, koji je dekriminalizovao drogu, što je dovelo do smanjenja broja korisnika i prodavaca, ali i opšte stope kriminaliteta u toj zemlji'', ukazao je Mijović, dodajući  da u slučaju eventualne dekriminalizacije droge treba uključiti čitavo društvo i sve službe koje bi zajedničkim i dobro koordinisanim radom, zasnovanim na jasnim strategijama, omogućili da dođe do smanjenja upotrebe droga, a u isto vrijeme smanjenja broja kriminalnih radnji u vezi s tom pojavom.

Predavanje “Dekriminalizacija droge u Crnoj Gori”, održano je u Društvenom centru na Cetinju, u organizaciji NVO Aktivna zona.

Program ''Odlomci umova'' biće nastavljen u četvrtak, 23. Jula, kada će gost Društvenog centra biti profesor Petar Špadijer, koji će govoriti o perspektivama profesorskog poziva i radu sa djecom. Predavanje će početi u 20 časova.

Detaljan program može se pronaći na sajtu Aktivne zone, ali i na Fejsbuk stranici Društvenog centra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније