Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2013. 10:46 >> 10:46

DUGOVANJA VELIKA

Grbović: Hitno naplatiti što više dugovanja

Računam da će se u narednim danima stabilizovati politička situacija. Opozicija mora da se vrati u lokalni parlament. Ona treba da radi svoj posao, da nas kritikuje, kazao je u intervjuu Pobjedi novi predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

On je ocijenio da misli da će za neke projekte, koji su za dobro grada, i opozicija biti zainteresovana i ne sumnja da će iskazati dobru volju i spremnost da ih podrže i pomognu njihovu realizaciju.

Na pitanje da li je optimista i da li da će opštinu Nikšić uspjeti da izvučete iz velikih dugova i ukupne krize u kojoj se našla Grbović je odgovorio da prvo na čemu treba da se radi jeste stabilizacija opštinskih finansija.

 

- Dugovi su veliki. Imamo i neka potraživanja i sada treba maksimalno da se angažujemo u rješavanju tih problema. Hitno moramo da naplatimo sve što je moguće naplatiti, od poreza i naknada za komunalije, svega onoga što puni budžet opštine. Dio dugova moramo i reprogramirati. Samo tako ćemo obezbijediti redovnu isplatu zarada svim zaposlenim i servisirati osnovne potrebe grada - ocijenio je Grbović.

On smatra i da posrnuli privredni subjekti mogu da se stabilizuju u dogledno vrijeme.

- Željezara posebno. Treba hitno da uspostavimo kontakt sa menadžmentom Željezare da neke svoje obaveze ažuriraju. Tu, prije svega, mislim na brže investiranje u novu opremu. Njihova je obaveza, prema ugovoru, da u novu opremu ulože 35 miliona eura. Za ovu godinu su planirali sedam miliona, a ja mislim da je to malo. Mora se ubrzati ta dinamika ulaganja, jer će sa investiranjem oni doći u situaciju da povećaju proizvodnju, da prime nove radnike, a onda će se to pozitivno odraziti i na opštinski budžet - rekao je Grbović.

Predsjednik opštine Nikšić je najavio i realizaciju saobraćajnih projekata. Dok je bio direktor Direkcije za saobraćaj, izgrađen je dio zaobilaznice oko Nikšića, a Grbović je najavio da slijedi nastavak tog posla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније