Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2015. 12:48 >> 12:40
2

DANIJELSON OCIJENIO

Impresivni rezultati tužilaštva

Crnogorsko Tužilaštvo postiglo je impresivne rezultate, ocijenio je generalni direktor Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji (EK), Kristijan Danijelson, u razgovoru s Vrhovnim državnim tužiocem (VDT), Ivicom Stankovićem.

„Danielson je konstatovao da je Tužilaštvo u prethodnom periodu ostvarilo impresivne rezultate. Vrhovnom državnom tužiocu čestitao je na ostvarenom u prethodnom periodu, a posebno na formiranju Specijalnog državnog tužilaštva, koje je počelo sa radom u skladu sa predviđenim rokovima“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Iz kabineta VDT-a naveli su da je Stanković sagovornike upoznao s usvojenim aktima koji su prethodili raspisivanju oglasa za glavnog i specijalne državne tužioce i naglasio da će sa saradnicima maksimalno raditi na njihovoj primjeni.

Stanković je naglasio da je svjestan da se od državno tužilačke organizacije ne očekuje samo usvajanje dokumenata, već i preduzimanje konkretnih poteza kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, posebno kada je riječ o korupciji na visokom nivou.

Gosti iz EK podržali su takav stav Vrhovnog državnog tužioca.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније