Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 04. 2013. 17:45 >> 17:45

SOCIJALNI DIJALOG

Poslodavci će inicirati izmjene Zakona o radu

Predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović najavio je danas upućivanje inicijative UPCG za izmjenu Zakona o radu i drugih propisa. Prema ocjeni UPCG, navedena inicijativa počiva na potrebi da se radno zakonodavstvo dodatno unaprijedi i uskladi sa standardima EU, a posebno standardima Međunarodne organizacije rada.

Predstavnici Unije poslodavaca razgovarali su danas sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem, koga su pozvali da, kao predsjednik Socijalnog savjeta, podrži ovu inicijativu.

Konstatovano je da nacionalni Socijalni savjet predstavlja posebno važno tijelo čiji rad opredjeljuje i dalji razvoj tripartitnog socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji bilježi napredak.

„Imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi ekonomija Crne Gore, navedeno potvrđuje postojanje partnerskog odnosa socijalnih partnera – Vlade, poslodavaca i sindikata, čija saradnja i zajedničko djelovanje u značajnoj mjeri doprinose očuvanju ukupne stabilnosti ekonomsko-socijalnog stanja u zemlji“, saopšteno je iz UPCG.

Uz ocjenu da je dosadašnja saradnja UPCG i Ministarstva rada i socijalnog staranja veoma uspješna, istaknuto je da teška ekonomska situacija dodatno upućuje na nastavak dijaloga i otvoren, bipartitan pristup rješavanju problema u kojoj se nalaze crnogorski privrednici.

Razgovaralo se i o inicijativi UPCG za izgradnju „Kuće socijalnog dijaloga“ kao zajedničke aktivnosti socijalnih partnera na razradi ideje kojom bi za njih bio obezbijeđen adekvatan poslovni prostor koji bi se koristio na dogovornoj osnovi, u skladu sa prethodno preciziranim pravilima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније