Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 02. 2013. 17:43 >> 17:42
1

VLADA I LOKALNE SAMOUPRAVE

Bolja socijalna zaštita na sjeveru

Penzijska i socijalna davanja biće redovna u ovoj godini, kazao Ministra rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, tokom posjete Bijelom Polju.

Ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković, obišao je socijalne ustanove u Bijelom Polju i susreo se sa predsjednikom opštine Aleksandrom Žurićem.

Prema riječima ministra Boškovića, prioritet resornog ministarstva biće pronalaženje modela poboljšanja socijalne zaštite, pogotovo na sjeveru, gdje je situacija teža nego u ostalim djelovima države.

“Stvaranje uslova za nove servise na lokalnom nivou i decentralizacija socijalnih usluga su jedan od zadataka koji Vlada i lokalne samouprave zajedno treba da riješe”, dodao je Bošković.

Predsjednik opštine Aleksandar Žurić, je podsjetio da je Bijelo Polje opština sa najvećom stopom nezaposlenosti u Crnoj Gori.

“ Iz tog razloga dobar dio državnog budžeta je izdvojen za bjelopoljsku opštinu. Raduje činjenica da država u ovoj godini neće umanjivati davanja”, istakao je Žurić.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније