Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 06. 2015. 18:05 >> 17:57
2

OKUPLJANJE U SRIJEDU

Podizanje svijesti o potrebi doniranja organa

Javno okupljanje, čiji je cilj podizanja nivoa svijesti građana o potrebi zavještanja i doniranja organa, biće održan u srijedu u Podgorici.

Nacionalni koordinator za transplantaciju organa, Marina Ratković, kazala je da je u subotu završena 24. transplantacija bubrega od započinjanja transplantacionog programa u Kliničkom centru Crne Gore.

„U cilju podizanja nivoa svijesti građana o potrebi zavještanja i donacije organa upriličićemo okupljanje u srijedu, ispred spomenika Svetom Petru Cetinjskom u Podgorici, u periodu od deset do 11 sati“, nava je Ratković u saopštenju.

Skupu će, kako je kazala, prisustvovati transplantirani pacijenti i njihovi donori, kao i članovi timova ljekara i medicinskih tehničara koji su učestvovali u njihovom liječenju i praćenju.

„Skupu će, takođe, prisustvovati i članovi transplantacionog tima KBC 'Rebro' iz Zagreba, koji od početka podržavaju razvoj transplantacionog programa u Crnoj Gori“, dodala je Ratković.

Ona je pozvala medije da iizvještavanjem sa tog kupa doprinesu razvoju zavještanja i doniranja organa i transplantacionog programa u Crnoj Gori.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније