Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 06. 2015. 20:36 >> 09:21
9

VELIKO INTERESOVANJE

Kolašinci voljni da grade autoput

Izgradnja autoputa Bar Boljare šansa je i za zapošljavanje Kolašinaca, čije je interesovanje za posao veliko. Među prijavljenim za posao ima i onih sa fakultetskim diplomama, kažu u lokalnom Birou rada.

Narednog mjeseca biće angažovana i prva grupa radnika od ukupno 300, koliko je predviđeno da bude uposleno domaćih radnika.

U Mateševu se trenutno gradi kamp za kineske radnike, a sredinom narednog mjeseca počeće da radi i prva grupa crnogorskih radnika, sa sjevera. Do kraja godine na tom projektu trebalo bi da bude uposleno oko 300 domaćih radnika.

Šef kolašinskog Biroa rada Ranko Šćepanović kaže da interesovanje Kolašinaca za rad na autoputu prevazilazi sva očekivanja.

"Prijavilo se skoro 240 radnika to je 29 odsto od ukupnog broja naših zaposlenih što pokazuje da je interesovanje veliko", kaže Šćepanović.

On ističe da su u strukturi prijavljenih za posao zastupljena sva zanimanja, od onih nekvalifikovanih, do onih sa fakultetskom diplomom.

Davor Dulović je diplomirani pravnik i već pet godina je bez posla. On ovaj projekat vidi kao šansu da dođe do kakvog - takvog radnog mjesta.

"U međuvremenu sam završio i kurseve za ove poslove, ali još uvijek čekamo", kazao je Dulović.

 

 Krsto Čabarkapa, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније