Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2015. 22:25   >>  22:18 6

ŠEGRT – LONČAR

CG i Srbija za zajedničke tendere za ljekove

Građani Crne Gore moći će, pod posebnim uslovima, da koriste usluge Centra za gama nož, koji bi trebalo da počne da radi krajem avgusta u Kliničkom centru Srbije, dogovor je ministara zdravlja Crne Gore i Srbije, Budimira Šegrta i Zlatibora Lončara. Ministri su se, takođe, saglasili da je od obostranog interesa da dvije države učestvuju zajedno na tenderima za nabavku pojedinih ljekova i vakcina.

"Ostalo je da odlučimo o kojim bi se ljekovima radilo, kao i da pozovemo i druge države regiona, jer bi na taj način postigli bolju cijenu i sigurnost oko snabdjevanja pacijenata", kazao je Lončar.

Komentarišući predstojeću ljetnju sezonu i pitanje osiguranja turista tokom boravka na crnogorskom primorju, Lončar je ocijenio da je potrebno održavati "svakodnevni kontakt" sa ministarstvom zdravlja Crne Gore, "kako bi se na vrijeme dogovarali oko pružanja medicinske pomoći onima kojima bude neophodna".

On je dodao da isto važi i za pružanje pomoći građanima Crne Gore koji borave u Srbiji.

Ministar zdravlja Crne Gore Budimir Šegrt izrazio je zadovoljstvo što je prva država koju je posjetio od kad je stupio na tu funkciju, Srbija, dodavši da je to potvrda "uvažavanja i nastavka višedecenijske kvalitetne saradnje i podrške dva zdravstvena sistema".

"Posjeta nije bila kurtoazna već radna ali, što je najvažnije, bez otvorenih pitanja. I ono što iskrsne kao problem, trudimo se da kroz zajedničke mjere i aktivnosti prevaziđemo, a sve u interesu pacijenata, ali i budžeta naših zdravstvenih sistema", kazao je ministar zdravlja Crne Gore.

Ministri su izrazili zajedničku želju da se dosadašnja saradnja podigne na viši nivo, posebno kad je riječ o usavršavanju medicinskog kadra, prenijela je Beta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније