Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2015. 21:38 >> 23:21
5

BRANKO VUJISIĆ

Podnosim ostavku ministarki Kovačević

Sve ovo što sam doživio ne mogu da izdržim, ja imam djecu, kazao je, gostujući u emisiji Robin Hud na RTCG, predsjednik Skupštine Saveza sindikata Crne Gore Branko Vujisić. Večeras podnosim ostavku na mjesto predsjednika Skupštine, i to direktno ministarki. Ne želim da se bavim ćeranjima, čudima koja se dešavaju u sindikatu, Na moju žalost, ovaj sindikat teško može da se oporavi i bojim se da nema budućnosti, kazao je Vujisić napuštajući studio.

"Ja večeras podnosim ostavku na mjesto predsjednika Skupštine SSCG direktno ministarki, pa neka ona kompletira tim sa kojim će taj sindikat nastaviti da radi. Sa mnom neće. To što sam uradio, time sam zadovoljan, ne želim da se hvalim, ali ne želim da se bavim tim ćeranjima, tim čudima koja se događaju u SSCG. Na moju žalost, ovakav sindikat teško da se može oporaviti i ne znam kakva mu je budućnost", kazao je Vujisić.

Objašnjavajući aktuelna dešavanja i spor u sindikalnoj organizaciji, Vujisić je kazao da se „sve ovo dešava zato što smo mi donijeli reformski Statut, koji bi onemogućio da se u sindikatu dešavaju stvari koje su se dešavale ranije“.

Predstavnik sindikalnog krila koje zastupa Duško Zarubica, Predrag Spasojević, kazao je u emisiji da se Vujisić lažno predstavlja kao predsjednik Skupštine sindikata.

Komentrišući sinoćnju izjavu ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević da su netačni Nikčevićevi i Vujisićevi navodi da je nju zvao Milo Đukanović i naredio da upiše Duška Zarubicu za generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore, Vujisić je kazao  da se to radi o vrlo neopreznoj izjavi.

“Ona je osoba za koju mislim da je veoma korektna, ali da ima problem sa tim kako joj je prezentirano, ona je nasjela... Ni u primisli ne mogu da pomislim da je Milo Đukanović zvao nekoga da se neko upiše. Dva puta sam s njim imao slučajne, kratke susrete i, u prvom mu kratko pomenuo probleme koje imamo u sindikatu. On mi je tada rekao da je to stvar sindikata, da se sami moramo organizovati, napraviti jak sindikat koji će priznati Evropa“, kazao je Vujisić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније