Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 06. 2015. 19:25   >>  19:17

CETINJSKI FORUM

"Sagledati položaj žena"

Položaj žena u biznisu potrebno je sagledati na pravi način, ocijenjeno ja danas na Cetinjskom parlamentarnom forumu (CPF). Forum, pod nazivom Žene u biznisu, otvorili su predsjednici odbora za rodnu ravnopravnost i za ekonomiju, finansije i budžet, Nada Drobnjak i Aleksandar Damjanović.

Damjanović je u uvodnom obraćanju ukazao je na značaj i važnost regionalnog povezivanja i saradnje, podsjećajući da se Cetinjski parlamentarni forum drugi put bavi pitanjima žena u biznisu", navedeno je u saopštenju.

Drobnjak je kazala da je potrebno na pravi način sagledati položaj žena u biznisu i preduzeti potrebne mjere kako bi se stvorio odgovarajući ekonomski prosperitet za razvoj ženskog preduzetništva.

U okviru prve sesije, na temu Planirani i postignuti rezultati, čiji je moderator bio Damjanović, govorili su predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda, Zoran Vukčević, pomoćnik ministra za preduzetništvo i obrt Hrvatske, Zdenka Lončar, šef regionalnog projekta Evropsk banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan, Natalia Meylunas, Dragana Đurica iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Lia Magnaguagno iz Programa za demokratizaciju.

U okviru navedene sesije učesnici skupa su diskutovali o situaciji u pogledu postignutih rezultata od održavanja XVI Cetinjskog parlamentarnog foruma, odnosno mogućnostima razvoja ženskog preduzetništva kao i ograničenjima u vezi s tim.

U okviru sesije na temu Uloga lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa, čiji je moderator bila Drobnjak izlagali su predsjednik Opštine Kolašin, Željka Vuksanović, predsjednik Opštine Gusinje, Anela Čekić i pomoćnik sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada, Vladimir Pavićević.

Forum će nastaviti rad sjutra sesijom na temu Pozitivne prakse i preporuke za razvoj ženskog preduzetništva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније