Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2013. 16:34 >> 18:04
1

MANS

Podnijeli krivične prijave protiv 14 osoba

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je danas krivične prijave protiv 14 osoba, među kojima je i ministar Suad Numanović, zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja i povrede slobode pri glasanju u Pljevljima.

U saopštenju MANS-a navodi se da su oni zloupotrebili službeni položaj i povrijedili slobodu pri glasanju protivzakonitom kupovinom glasova u Pljevljima, kroz isplatu jednokratnih socijalnih naknada.

Navodi se da je prijava je podnijeta protiv Numanovića, ministra za ljudska i manjinska prava, direktora Centra za socijalni rad Pljevalja i člana Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu Jusa Asanovića, kao i zaposlenog u istom Centru Ermina, Nuhanovića.

“Takođe, prijavom su obuhvaćeni i lokalni aktivisti DPS-a u Pljevljima Joka Đačić, Vanja Sokić,Dragoljub Mazalica, Sead Vesnić, DraganTošić, Dušan Knežević, Rade Strunjaš, Nada Borović, Abdulah Šulović, Sadik Bulut i Amer Hadžalić, koordinatori mjesenih odbora DPS-a Pljevalja”, kaže se u saopštenju.

Iz MANS-a su naveli, da je Numanović, kao tadašnji ministar rada i socijalnog staranja, obezbijedio da se uoči oktobarskih parlamentarnih izbora, pljevaljskom Centru za socijalni rad prebaci novac koji je odobren za isplatu jednokratnih socijalnih pomoći, a za koji se sumnja da je korišten za kupovinu glasova na terenu.

U saopštenju se navodi, da su Analitičke kartice Centra za socijalni rad u Pljevljima pokazale su da su sa računa te ustanove podignute dvije velike sume za isplatu socijalnih naknada u ukupnom iznosu od 19.750 EUR.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније