Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2013. 15:18 >> 15:18

RAČUN BLOKIRAN

Masoničić: I Vlada je nama dužna

Žiro račun Saveza sindikata, prema riječima njegovih predstavnika, nije blokiran nalogom Tužilaštva, već Poreske uprave, što ni u kom slučaju neće spriječiti tu radničku organizaciju da obavlja sindikalni posao.

Generalni sekretar SSCG-a Zoran Masoničić, tvrdi da su netačne informacije određenih medija da je Tužilaštvo dalo nalog da se blokira računi te organizacije.

„Nalogom PU su blokirani žiro računi, međutim ni to nas neće spriječiti da radimo svoj sindikalni posao“, rekao je Masoničić na konferenciji za novinare.

On je saopštio i da Vlada ima određenih dugovanja prema SSCG-u i da im se duguje određeni novac iz budžeta, posebno u dijelu pomoći koju je ta radnička asocijacija, na zahtjev predstavnika izvršne vlasti, dala nekim preduzećima.

„Počeli smo razgovor sa resornim Ministarstvom i postavili temelje za poravnanje između Vlade i SSCG u odnosu na taj novac, kada je u pitanju sudski postupak. Pozajmica od 500 hiljada eura su sredstva koja potražujemo od Vlade i koja treba da budu u funkciji namirenja po osnovu naših obaveza za plaćanje poreza i doprinosa za zaposlene“, kazao je Masoničić.

PU je u petak blokirala račun SSCG zbog duga od nešto preko 500 hiljada eura.

Masoničić je objasnio da je Ministarstvo finansija u oktobru prošle godine donijelo rješenje o odloženom plaćanju poreskog duga u iznosu od 390,7 hiljada eura do 9. aprila ove godine, pod uslovom da SSSCG dostavi mjenicu u visini neplaćenih obaveza.

Nakon donošenja tog rješenja su se, prema njegovim riječima, pojavile dodatne obaveze SSCG, pa je poreski dug porastao na nešto preko 500 hiljada eura.

„PU je, shodno nadležnostima, uradila ono što treba nakon isteka tog roka i to nije ništa što je van zakonskog ponašanja“, kazao je Masoničić i dodao da je prethodnih dana sa računa SSCG skinuto oko 90 hiljada eura.

On je najavio i da će sa ministrom finansija, Radojem Žugićem, u utorak nastaviti razgovore.

Prisustvo novinara na pres konferenciji koju je sazvao Masoničić, iskoristila je predstavnik Sindikalne organzacije Stručne službe SSCG, Senka Rastoder, koja je novinarima podijelila odgovor zamjenika zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Budimira Šćepanovića, gdje se navodi da će se, ukoliko Savez ne izmiri obaveze po poreskom dugu, obaviti prinudna naplata.

Ona tvrdi i da je SSCG oštećen za preko četiri miliona eura, kao i da se radnicima duguju tri plate, dok je Masoničić naveo da se duguju dvije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније