Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2013. 08:40 >> 08:40
1

ZAVRŠNA FAZA

Od maja kružni tok na ulazu u Cetinje

Gradnja kružnog toka na raskršću na ulazu u cnogorsku Prijestonicu u završnoj je fazi, tako da se očekuje kako će biti u funkciji narednog mjeseca, kažu iz Prijestonice.

Portparol Prijestonice Miloš Prelević ukazuje da je većina posla već završena,a nedavno su obavljene neophodne intervencije na terenu u okolini raskršća, uz uklanjanje doskorašnjih reklamnih panoa.

 „Ovih dana, kraju se bliži i postavljanje ivičnjaka koji formiraju oblik raskršća i trasiraju saobraćaj u kružnom toku. Istovremeno, traje betoniranje rigola za odvod atmosferskih padavina, ali, što je najvažnije, i priprema podloge za asfaltiranje. Do završetka radova predstoji asfaltiranje pristupnih saobraćajnica i samog raskršća, kao i hortikulturno uređenje ostrva i okolnih površina. Na potezu dionice Cetinje – Budva biće montirane zaštitne ograde, a u finalnoj fazi radova preostaje obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, instalacija nove javne rasvjete, jarbola i, naknadno, postavljanje skulpture u središtu kružnog ostrva“,pojašnjava Prelević.

 Treba napomenuti, kaže Prelević, i da su radovi na ulazu u grad, donedavno, tekli izuzetno otežano, s obzirom na vremenske nepogode i gotovo konstantne padavine u prvom tromjesečju. Uprkos tome, radnici „Crnagoraputa“ i u tom su periodu bili na terenu.

 „Po finalizaciji radova, na ovom, svakako najfrekventnijem raskršću na magistralnom putu Podgorica– Cetinje– Budva, biće uspostavljena znatno bolja regulacija saobraćaja, a gradnja kružnog toka doprinijeće i samom vizuelnom izgledu ulaza u grad. Aktuelni radovi na raskršću predstavljaju tek prvu fazu potpune rekonstrukcije saobraćajnog koridora na ulazu u grad, pošto nas već u narednom periodu i početak gradnje nove saobraćajnice koja će voditi ka jezgru Cetinja“, naglašava Miloš Prelević.

 Projekat gradnje kružnog toka na ulazu u grad realizuju Prijestonica Cetinje i Direkcija za saobraćaj, a radove izvodi kompanija „Crnagoraput“.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније