Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 04. 2013. 14:32 >> 14:38

SJUTRA ISPLATA

Vlada: Za socijalu 5,5 miliona eura

Sjutra će početi isplata socijalnih naknada za mart, Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedilo za tu namjeru oko 5,5 miliona eura.

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca izdvojeno je 282.150 eura, za korisnike lične i porodične invalidnine 384.945 eura, a za pogrebne troškove boračko-invalidske zaštite 4.203 eura.

Država je za dječje dodatke izdvojeno je 429.126 eura, dok je za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodica obezbijeđeno oko 1.378.000 eura.

Po Uredbi za raseljena i interno raseljena lica izdvojeno je 9.721 eura, dok je za pogrebne troškove za korisnike MOP-a izdvojeno 4.869 eura, a za putne troškove invalida oko 114.000 eura.

Iz budžeta za porodiljsko odsustvo izdvojeno je oko 1.932.000 eura, a za dodatak za tuđu njegu i pomoć oko pola miliona eura.

Novac je će biti izdvojen i da za štićenike u domovima, a za korisnike porodičnog smještaja, štićenike van Crne Gore, kao i za ishranu djece u predškolskim ustanovama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније