Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 04. 2013. 12:19   >>  12:19

ZAJEČAR

Cetinjski gimnazijalci na Forumu mladih Evrope

Učenice cetinjske gimnazije Dušanka Belada i Marijana Marković, kao i profesor engleskog jezika Miroslav Perišić, uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO i Ministarstva kulture, predstavili su Crnu Goru na Drugom forumu mladih Jugoistočne Evrope o Svjetskoj baštini UNESCO-a za mir i održivi razvoj, koji je održan u Zaječaru.

Učesnici Foruma posjete lokaliteta u toj oblasti, organizovane su plenarne sjednice tokom kojih su prezentovani pojedinačni nacionalni projekti, predavanja o potrebi zaštite kulturnih dobara, radionice na kojima su se učesnici upoznali sa tehnikama izrade mozaika i slikanja, dok je za profesore organizovana posebna obuka vezana za primjenu seta nastavnih sredstava pod nazivom “Svjetska baština u rukama mladih“.

U okviru plenarne sjednice, Dušanka Belada i Marijana Marković su predstavili Crnu Goru kroz projekat „Bokokotorski zaliv, grad Kotor sa okolinom, Crna Gora“, kratki film koji su za ovu priliku učenice pripremile u saradnji sa profesorom Perišićem.

Uz to, prikazana je i skraćena verzija njihovog drugog projekta, pod naslovom „Crna Gora i njen simbol – Cetinje“.

Organizator skupa bilo je Udruženje za UN Srbije, u saradnji sa Nacionalnom komisijom za UNESCO Republike Srbije, a u koordinaciji sa Centrom za Svjetsku baštinu UNESCO-a u Parizu i Kancelarijom UNESCO-a u Veneciji. Na forumu su učestvovali predstavnici 14 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније