Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2015. 10:15 >> 10:08
3

KVAR U SRBIJI

Voz iz Bara u tunelu stajao 4 sata

Međunarodni putnički voz iz Bara, na putu za Beograd, stajao je danas oko četiri sata u tunelu "Zlatibor", jer se i elektrolokomotiva koja je poslata da zamijeni pokvarenu, pokvarila, saopštile su Željeznice Srbije.


Željeznice Srbije su navele da je pouzdanost elektrolokomotiva osnovni višegodišnji problem funkcionisanja željezničkog saobraćaja.

"Nedostatak elektrolokomotiva srpskih željeznica i smanjen stepen njihove pouzdanosti već duže je jedan od osnovnih problema funkcionisanja željezničkog saobraćaja. Zbog nedovoljnih ulaganja u remont i nabavku novih voznih sredstava, njihov broj u saobraćaju je na izuzetno niskom nivou (dnevno manje od 50), što direktno utiče na redovno funkcionisanje putničkog i teretnog željezničkog saobraćaja u Srbiji", navode Željeznice.

Najbliža elektromotiva koja je poslata ka tunelu, kako bi barski voz nastavio za Beograd se, kako Željeznice navode, takođe pokvarila prije ulaska u tunel.

"Zatim je ka tunelu upućena druga po redu  elektrolokomotiva i nakon što je zamijenila defektiranu, međunarodni voz je nastavio vožnju ka Beogradu", dodaje se u saopštenju.

Voz koji je stao oko 16 sati, između željezničkih stanica Zlatibor i Sušica, u tunelu, vožnju ka Beogradu nastavio je oko 20 sati, saopštile su Željeznice Srbije.

"Željeznice Srbije" izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi tokom ovog putovanja, usljed kvara na dvije elektrolokomotive.      

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније