Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2015. 11:02 >> 10:54

POZIV OSI

Ko će na fakultet da se javi UMHCG

Udruženje mladih s hendikepom (UMHCG) uputilo je poziv srednjoškolcima i osobama s invaliditetom koje žele da studiraju da se jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji radi podrške u procesu visokog obrazovanja.

 

Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta i samostalnih fakulteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje,istakli su iz UMHCG.

"Stoga se, radi poboljšanja položaja mladih u oblasti obrazovanja i pružanja šansi i mogućnosti svima, obraćamo svim budućim studentima s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomoglo prilikom upisa na željeni fakultet i bilo na usluzi tokom studiranja, odnosno obrazovanja.

Takođe, napominjemo da su neka od prava osoba s invaliditetom u oblasti obrazovanja postala i sastavni dio Novog Zakona o visokom obrazovanju, u čijoj izradi je učestvovala predstavnica UMHCG", navode iz te NVO.

Podjećaju da Univerziteti već potencijalne studente s invaliditetom upućuju na Kancelariju. Takođe su pojedini fakultetti već objavili informacije o i upisnom roku i naznačili da se osobe s invaliditetom jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji, odnosno UMHCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније