Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2015. 18:43 >> 18:39

HIMALAJI

Naše alpinistkinje u baznom kampu

Među članicama prve ženske himalajske ekspedicije, pored Biljane Medenice nalazi se još jedna alipinistkinja iz Crne Gore - Radmila Krgović. Kako su nam saopštili Biljanini prijatelji, članovi ekspedicije se, još uvijek nijesu spustili u grad, a svi su živi i zdravi.

Kako je napisano na Fejsbuk grupi "Extreme summit team", alpinistkinje su se danas spustile u bazni kamp.

Podsjetimo uprkos jakom zemljotresu u Nepalu, alpinistkinje su uspješno osvojile vrh Tarpu Čuli na visini od 5.663 metara.

Osvajanje vrha Tarpu Čuli bio je i cilj osmočlane ekspedicije, koju čine Medenica, šest žena iz Srbije, i državljanka Bosne i Hercegovine. U ekspediciji su pored Medenice: Andrijana Miletić, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Vesna Đoković, Sonja Pavlović i Biljana Čegar.

Snažni naknadni potres jačine 6,7 stepeni po Rihteru, pogodio je juče Katmandu, dan nakon razornog zemljotresa u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo više od 3.600 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније