Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2015. 17:49 >> 17:43
2

NEMA PREPREKA

LP: Svi da podrže naknade za majke

U Liberalnoj partiji smatraju da ne postoje prepreke da svi podrže Zakon o materijalnim naknadama za majke sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža.

"Prihvatanjem amandmana Liberalne partije od strane formalnog predlagača Izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, a koji definišu primjenu člana Zakona koji se tiče materijalnih naknada za majke sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža, vjerujemo da su prevaziđene prepreke da svi poslanički klubovi podrže usvajanje ovakvog rješenja", saopšteno je iz te partije.

Iz Demokratske partije socijalista, kao i ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević su kao najveći problem označili nedostatak budžetskih sredstava, ali u Liberalnoj partiji ističu da se taj problem prevazilazi njihovim rješenjem koje predviđa da će se takva izmjena Zakona primjenjivati od 1. januara 2016.

"Ovakva intervencija je, vjerujemo, sanirala sve tehničke probleme koji su bili uslov za podršku većine poslanika, koji će se sjutra na plenarnom zasjedanju Skupštine Crne Gore izjasniti pred crnogorskom javnošću", ocijenili su iz LP.

Podsjećaju da je to projekat koji njihova partija afirmiše i za koji se svim snagama zalaže još od 2013.

"Liberalna partija je sakupila više od šest hiljada potpisa podrške građana koji su pozdravili takvu našu ideju i koji zajednički sa liberalima vjeruju u državu osnovne socijalne pravde koja će biti posebno senzibilna prema novim generacijama i porodicama koje odgajaju troje i više djece. Ovim zakonom se obezbjeđuje doživotna materijalna naknada zaposlenim majkama sa troje ili više djece, koje to žele, u cilju zaštite materinstva i obezbjeđivanja pozitivnih demografskih trendova", saopšteno je iz LP.

Takođe podjećaju da je Predlog tog zakona dobio potrebnu većinu na Zakonodavnom i matičnom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje, kao i da se u dopunama Zakona predviđa dodjeljivanje naknade roditelju-njegovatelju lica koje je korisnik lične invalidnine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније