Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2015. 13:28 >> 13:21

REAGOVANJE MINISTARSTVA

Incident sa Milivojevićem - ružna slika CG

Vaskrs je vjerski praznik koji pokazuje da su dobri međuljudski odnosi trajno bogatstvo raznolikog društva, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, i zato je incident koji se dogodio izvršnom direktoru LGBT Foruma Progres, Stevanu Milivojeviću, ružna slika koju šaljemo.

 

Za dalji napredak jedan od osnovnih preduslova jeste da se svi profesionalno i sa punim kapacitetima posvetimo adekvatnom i blagovremenom procesuiranju svih slučajeva diskriminacije, nasilja, uznemiravanja koja ugrožavaju integritet naših građana.

“U vremenu u kojem živimo nezamislivo je da se na prostoru naše države ovako nešto, ne samo događa, već ponavlja i eskalira”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je incident iniciran dok je Milivojević bio u društvu svoje prijateljice i njemačke poslanice Evropskog parlamenta Terese Teri Reintke, članice delegacije Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, koja je boravila u službenoj posjeti Crnoj Gori.

“Jako je ružna i nepotrebna slika koju šaljemo, najprije zbog činjenice da je naša društvena svijest napredna u smislu poštovanja različitosti, a ovakvi je pojedinačni primjeri nepoštovanja osnovnih ljudskih prava ozbiljno ugrožavaju”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su saopštili da niko ne treba  da se osjeća ugroženo niti da strahuje za svoju bezbjednost jer je drugačiji po pitanju svog rodnog identiteta i seksualne orijentacije.

“Naša je dužnost i obaveza da se svi naši građani osjećaju jednako sigurnim u svojoj državi i shodno tome uživaju svoja prava i slobode”, piše u saopštenju.

“Vaskrs je vjerski praznik koji pokazuje da su dobri međuljudski odnosi osnova i trajno bogatstvo našeg raznolikog društva, uprkos brojnim iskušenjima. Nemojmo narušavati mir koji treba da čuvamo i njegujemo zarad svih nas”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније