Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 04. 2015. 19:07   >>  19:35

VIŠEGODIŠNJA SARADNJA

Sporazum FLU-a i Centra za arheologiju

Dekanica Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Milena Jovićević, i direktorica Javne ustanove "Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore – Cetinje", Ivana Medenica, potpisale su danas sporazum o saradnji između te dvije institucije.

"Sporazum je rezultat višegodišnje saradnje Fakulteta sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture Crne Gore, koja je nastavljena i sa Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore", saopšteno je iz Fakulteta likovnih umjetnosti.

Navodi se da su sporazumom predviđene razne aktivnosti u zajedničkoj organizaciji dvije institucije - organizovanje seminara, izložbi, stručnih i naučno-itstraživačkih projekata, učešća u terenskom radu i slično.

"Osim pomenutih aktivnosti, Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore će omogućiti odvijanje stručne prakse za studente Fakulteta likovnih umjetnosti, u okviru svojih atelja, kao obavezan dio nastavnog procesa. Nadzor nad obavljanjem stručne prakse će se odvijati u saradnji profesora Fakulteta za matične discipline i stručnog osoblja Centra", piše u saopštenju.

Ističe se da se takvim vidovima saradnje pospješuje stručno osposobljavanje studenata i valorizuju znanja stečena na fakultetu iz pomenutih oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније