Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2013. 18:21 >> 18:21
10

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

HN: Krivična prijava protiv Dejana Mandića

Protiv gradonačelnika Herceg Novog Dejana Mandića podnešena je krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava je podnijeta juče, zbog sumnje da je Mandić, postupajući kao službeno lice, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, donio Rješenje kojim je usvojen zahtjev M.S. iz Herceg Novog, kojim je ovom licu dozvoljen otkup dijela zemljišta – katastarske parcele u K.O. Topla u Igalu, površine 31 m2, za iznos od 7.750 eura, i tako mu pribavio korist.

"Mandić je, kako se sumnja, donio navedeno Rješenje, iako je znao ili morao znati da je ta parcela kategorisana kao javni put kroz Njegoševu ulicu, predviđen GUP-om, te da je ta parcela već uzurpirana postojanjem objekta vlasništvo M.S. na njoj, koji nije izgrađen u skladu sa urbanističko - tehničkim uslovima i građevinskom dozvolom", navodi se u saopštenju.

Iz policije ističu da prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi ne mogu biti objekti privatne svojine, pa samim tim ni predmet zahtjeva za otkup.

Sumnja se da je Mandić navedenim postupkom pribavio korist M.S, omogućavajući mu da otkupi dio parcele, koji predstavlja javni put, čime je praktično bez sprovedenog postupka legalizovao nedozvoljenu gradnju dijela objekta, vlasništvo M.S.

Osumnjičeni je, sumnja se, prekoračio službeno ovlašćenja tako što je, suprotno važećoj Odluci o uslovima i kriterijumima za otkup izgrađenog građevinskog zemljišta, formirao Komisiju koja će odlučivati o ispunjenosti uslova za kupovinu zemljišta i Komisiju koja će utvrditi vrijednost zemljišta, u istom sastavu, ne vodeći računa o tome da je u skladu sa navedenom Odlukom bio obavezan da formira dvije nezavisne komisije, od kojih je Komisija za utvrđivanje cijene zemljišta morala biti sastavljena od sudskih vještaka građevinske i finansijske struke.

"Mandić je, dalje, suprotno navedenoj Odluci, u svojstvu predsjednika Opštine Herceg Novi, donio Rješenje kojim je usvojen zahtjev M.S, iako je znao ili morao znati da je donošenje Rješenja u nadležnosti Stručne komisije, te da je u nadležnosti predsjednika Opštine zaključenje ugovora tek nakon na taj način donesenog Rješenja", navodi se iz policije.

Nakon sprovedenog nezakonitog postupka, sporni dio katastarske parcele u Upravi za nekretnine – PJ Herceg Novi upisan je na ime M.S.

Komisija za otkup izgrađenog zemljišta je, postupajući po zahtjevu drugog građanina iz Herceg Novog, donijela suprotno Rješenje od onog koje je doneseno M.S, odnosno zahtjev tog građanina po istom osnovu je odbijen jer je u pitanju takođe bio nelegalni objekat koji jednim dijelom zalazi u parcelu kategorisanu kao javni put.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније